Giussani, Lehet így élni? I. A hit

Lehet így élni?
I. A hit

Luigi GiussaniSzent István Társulat - Budapest 2008
Pages: 172


Az élet nem más, mint hivatás - állítja a könyv szerzője. A megállapításhoz nem egy elméleti levezetésen keresztül jutott el, hanem egy egész éves beszélgetéssorozat révén, melyet 100 fiatallal folytatott, akik arra szánták magukat, hogy Krisztusnak szenteljék életüket; vagyis a szerzetesi hivatás útjára készültek lépni.
Hétről hétre sorra vették a keresztény hit alapjait, és az ehhez tartozó emberi megfontolásokat. Először a szerző fejtette ki gondolatait az isteni erények mentén, majd válaszolt azokra a szenvedélyes kérdésekre, amelyeket a fiatalok feltettek neki.
Közvetett és közvetlen megismerés, A hit ésszerű következménye, A valódi engedelmesség, Mi a szabadság... olyan témakörök és kérdések ezek, amelyek a papi, szerzetesi hivatásra készülőkben, de minden gondolkodó emberben fölmerülnek, ha mélyebben meg szeretnék érteni keresztény hitünk lényegét.
A Szent István Társulat - a Comunione e Liberazione közösség jóvoltából - több évtizedes, fájdalmas űrt szeretne betölteni ezzel a kötettel: világosan megfogalmazott, korszerű hivatásébresztő, hivatástisztázó könyvet kíván azoknak a fiataloknak a kezébe adni, akik Krisztus hívására így felelnek: Itt vagyok, Uram!
A mű eredetileg három részből áll, melyek címe: A hit, A remény és A szeretet. Jelen kötet az első rész magyar fordítása.


Szintén megjelent:

- Luigi Giussani, Lehet így élni? II. A remény
Szent István Társulat - Budapest, 2008

- Luigi Giussani, Lehet így élni? III. A szeretet
Szent István Társulat - Budapest, 2009